2013年10月3日木曜日

Ways to reduce to one year within the period of time that can elapse until the fruit.

Yoshikawa, professor of Iwate Agriculture ( the technology that allowed to act on species of apple virus incorporating such gene that promotes flowering of plants , reduced to one year within the period of time that can elapse until the fruit to take 5-12 years would normally group of plant pathology ) was developed .The good leads to a significant shortening of years required for breeding , application to other fruits also can be expected , university has applied for a patent .Where the virus is not pathogenic taken out from apple , to incorporate a portion of a gene that suppresses the flowering gene that promotes flowering , and were infected with species of apples immediately after germination , Yoshikawa and his colleagues , a half months to 3 or 1 the flowering months. Fruit can be in 11 months , species harvested also germinated normally . It is believed that a portion of a gene that inhibits flowering , and has a function of inhibiting the growth suppressor genes Apple itself.
Fruit of many to become so splendid fruit , a certain amount of years because it is necessary , the fruit becomes to be able to within a year it is reduced , it is not a good thing so . I want you to establish the technology and to promote further research .



植物の開花を促進する遺伝子などを組み込んだウイルスをリンゴの種に作用させ、通常なら5~12年かかる果実ができるまでの期間を1年以内に短縮する技術を、岩手大農学部の吉川教授(植物病理学)のグループが開発した。
 品種改良に必要な年月の大幅な短縮につながり、他の果実への応用も期待できるといい、同大は特許を申請している。
 吉川教授らは、リンゴから取り出した病原性のないウイルスに、開花を促進する遺伝子と開花を抑制する遺伝子の一部分を組み込み、発芽直後のリンゴの種に感染させたところ、1か月半~3か月後に開花。11か月後には果実ができ、採れた種も正常に発芽した。開花を抑制する遺伝子の一部に、リンゴ本来の成長抑制遺伝子を阻害する働きがあると考えられるという。
 多くの果樹も果実が採れるようになるには、ある程度の年数が必要ですから、それが短縮されて1年以内に果実ができるようになれば、こんなに良い事はないですね。更なる研究を進めて技術を確立してほしいですね。

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