2013年10月22日火曜日

Japanese food

22 , had been recommended to the intangible cultural heritage of UNESCO ( United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization ) for " Japanese " , Agency for Cultural Affairs has announced the subsidiary bodies of UNESCO to the preliminary review has recommended the "Register" . Not examples covered subsidiary bodies recommended the "Register" , and is expected to register is determined formally by the Intergovernmental Committee to be held in Azerbaijan in December , according to the agency .Last year , the government has recommended a " Japanese ", " has represented the spirit of respect " and " natural " social conventions " " as . Mentioned characteristics and association , closely with annual events such as rice planting and ▽ New Year represent the seasonal beauty or ▽ natural configuration with excellent nutritional balance around the use ▽ rice stay fresh variety of food , and or food is not only cookery , aimed at registration strengthen ties of family and community as " Japanese food culture" .
Intangible cultural heritage is needed to create and manage environmentally friendly and health , has changed to incorporate also food culture of foreign " Japanese " , and that the understanding of Japanese food culture is spread , the government , creativity and human cultural diversity will be expected to lead to showing ."Intangible Cultural Heritage " is directed to festival and entertainment , and traditional craft techniques . Target of " world heritage " , and paintings document is said of the subject along with the " World Heritage Memory " of UNESCO as " three major heritage project " nature and ruins . 21 , such as Kabuki is registered by 2012 from Japan . 4 " gastronomic art of France ", " Mediterranean ", " traditional dishes of Mexico " and " tradition of Keshikeki of Turkey " are registered in the dish . Involved not only cooking simply , with such rituals and traditions around the country has been assessed either .
It is that the registration of the intangible cultural heritage has been confirmed cheek Japanese food that Japan can be proud of to the world welcome . I want you to go tell the wonders of Japanese culture and Japanese in the world in the wake this.




文化庁は22日、ユネスコ(国連教育科学文化機関)の無形文化遺産に推薦していた「和食」について、事前審査をするユネスコの補助機関が「登録」を勧告したと発表した。同庁によると補助機関が「登録」を勧告して覆った例はなく、12月にアゼルバイジャンで開かれる政府間委員会で正式に登録が決まる見通しだ。
政府は昨年、「『自然の尊重』という精神を表現している『社会的慣習』」として「和食」を推薦した。多様な食材を新鮮なまま使用▽コメを中心に栄養バランスに優れた構成▽自然の美しさや季節感を表現▽正月や田植えなどの年中行事と密接に関連、といった特徴を挙げ、食材や料理法だけではなく、家族や地域の結びつきを強める「日本食文化」として登録を目指した。
 健康や環境に配慮し、外国の食文化も取り入れて変化してきた「和食」の無形文化遺産登録で、政府は、日本の食文化への理解が広まることや、文化の多様性や人類の創造性を示すことにつながると期待する。
 「無形文化遺産」は、芸能や祭り、伝統工芸技術などを対象とする。遺跡や自然が対象の「世界遺産」、文書や絵画などが対象の「世界記憶遺産」とともにユネスコの「三大遺産事業」と言われている。国内からは2012年までに歌舞伎など21件が登録されている。料理では「フランスの美食術」「地中海料理」「メキシコの伝統料理」「トルコのケシケキの伝統」の4件が登録されている。いずれも単に料理だけではなく、各地の伝統や儀式などとの関わりが評価されている。
 日本が世界に誇れる和食が無形文化遺産への登録がほほ確定した事は喜ばしいことですね。これを契機に世界に和食そして日本文化の素晴らしさを伝えていって欲しいですね。

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