2013年10月7日月曜日

Warm carbonated beverages.


 Kirin Beverage and Coca -Cola beverage giant to launch a " warm carbonated beverages " this fall . The delicious simply because is cold , carbonated than fall out is mind if you warm it? Those who harbor such a doubt should many cases , do we drink what on earth .On October 21, " Canada Dry ginger ale hot " (tax included 120 yen ) , Kirin Beverage will be released on November 5, "bubble hot mellow apple and hop giraffe " (up ¥ 130 ) Coca -Cola . Both companies , sale of carbonated beverages hot is the first time .Speaking of carbonated beverages hot , in addition to has been provided to warm the existing products such as cola in a coffee shop of some number of the thing with the hot beer and Belgium is small. This is because the carbon dioxide is likely to fall out , it has been "The warm carbonate is taboo as it were ," and ( giraffe ) in the industry . Short story writer , Miyamoto Teru 's in "hot -Cola " , there is a scene that surprised to be ? " Do you do a warm Coke " cafe main hero received an order of hot coke from female customers .However , carbonate remains such as by temperature and heating method . NAGATANIEN have taken up the " hot drink of cola ginger lemon " at the site " NAGATANIEN ginger ( ginger) portion" of that recipes using ginger . I put a glass of ginger teaspoon to grated mug , pour about 200CC Coke that was removed from the refrigerator , 10 seconds per minute in the microwave oven ( 500 watts ) . If you try to make in fact , carbonate was further fine bubble burst and swooshing stands , adding lemon sliced ​​.How Coca -Cola , giraffe two companies had a hard time , I do to maintain warm carbonate . Surface tension becomes weaker as the temperature is high . General surface tension of drinking is related to the occurrence of a "bubble , but Asahi manager of Coca -Cola Tokyo Research and Development Center Product Development carbonate group that you want to adjust the raw material to speak out to control the surface tension of the beverage , bubble was set to keep . to be trade secrets "for more information . Foam giraffe only convenience store , in the limited sale of vending machines and convenience stores , reheating prohibited Both the hot ginger ale . It is assumed that you have to drink immediately after purchase .I tried to tasting . Sound and Pushu , when I opened the warm cans , carbonate was inserted all . Aroma of ginger and stimulation of carbonate stands out is hot ginger ale . Foam giraffe while feeling carbonate , sweet apple spread .You feel unlikely to be deliciously missing carbonate to think a little , but I guess not. Certainly, I'd like to drink .




飲料大手の日本コカ・コーラとキリンビバレッジが今秋から「温かい炭酸飲料」を発売する。炭酸は冷えているからこそおいしい、温めたら気が抜けてしまうのでは? そんな疑問を抱く人も多いはずだが、一体どんな飲み物なのか。
 コカ・コーラは「カナダドライ ホットジンジャーエール」(税込み120円)を10月21日に、キリンビバレッジは「キリンの泡 ホット芳醇アップル&ホップ」(同130円)を11月5日に発売する。両社とも、ホットの炭酸飲料の発売は初めてだ。
 ホットの炭酸飲料といえば、一部の喫茶店でコーラなど既存の商品を温めて提供してきたほか、ベルギーなどにホットビールがあるものの数は少ない。炭酸が抜けやすいためで、業界では「炭酸を温めるのは、言ってみればタブー」(キリン)とされてきた。作家、宮本輝さんの短編「ホット・コーラ」では、主人公の喫茶店主が女性客からホットコーラの注文を受け「コーラを温めるんですか?」と驚くシーンがある。
 しかし、加熱方法や温度などによっては炭酸が残る。永谷園はショウガを使ったレシピを紹介する「永谷園生姜(しょうが)部」のサイトで「コーラジンジャーレモンのホットドリンク」を取り上げている。マグカップにすりおろしたショウガ小さじ1杯を入れ、冷蔵庫から取り出したコーラを約200CC注ぎ、電子レンジ(500ワット)で1分10秒。実際に作ってみると、シュワシュワと細かい泡が立ち、スライスしたレモンを加えるとさらに炭酸がはじけた。
 コカ・コーラ、キリン両社が苦労したのは、温かい炭酸をどう維持するのかだ。コカ・コーラ東京研究開発センター製品開発炭酸グループの朝日マネジャーは「泡の発生には飲料の表面張力が関係している。一般的に表面張力は温度が高くなるほど弱くなるが、原料を調整することで飲料の表面張力をコントロールし、泡が保てるようにした。詳細については企業秘密」と語る。キリンの泡はコンビニだけ、ホットジンジャーエールはコンビニと自動販売機の限定販売で、いずれも再加熱は禁止。購入後すぐ飲んでもらうことを想定している。
 試飲してみた。温かい缶を開けるとプシュー、と音がし、炭酸がしっかり入っていた。ホットジンジャーエールは炭酸の刺激とジンジャーの香りが際立つ。キリンの泡も炭酸を感じながら、リンゴの甘みが広がる。
 ちょっと考えると炭酸が抜けて美味しくなさそうに感じますが、そうじゃないんでしょうね。ぜひ、飲んでみたいですね。

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