日本の食文化の世界無形文化遺産への登録を議論していた農林水産省の検討会は4日、登録を目指すよう求めた最終報告を取りまとめた。農水省は今後、文化審議会に諮ったうえで、今年度末までのユネスコへの申請を目指す。
検討会は、日本の食文化の特徴を「米飯を中心とした栄養バランスに優れた食事」「だしのうまみや発酵食品の活用」と定義。具体的なメニューまで絞
り込まなかった。当初は「会席料理を中心とした」という表現を前面に出す案があった。ただ、「高級な印象を受けるのでは」との意見もあり、より幅広い「和
食」という表現を盛り込む方向で申請内容をまとめる。
ご飯とみそ汁、そして季節の野菜に漬物、焼き魚、健康にもいいし、日本の四季を取り入れた食卓、まさに 世界に誇る和食文化ですね。ぜひ、世界無形文化遺産に登録して欲しいですね。
The
Fisheries Committee had discussed the intangible world cultural
heritage registered with the Japanese food culture is 4 days, aiming to
put together a final report called for registration. The ministry will, measured to the Council on Culture, UNESCO aims to apply until the end of this year.
Committee
is the characteristics of Japanese food culture, "well-balanced
nutritious diet with a focus on rice," "flavor of the soup and the use
of fermented foods and Definitions".絞Ri込Manakatta specific to the menu. Initially, "with a focus on banquet" There was a proposal to the fore the term. However,
"in the upscale impression" with the opinion of and the broader
"Japanese" summarize the contents of the application include the term
direction.
Rice
and miso soup, pickles and vegetables, grilled fish, can either health,
incorporating the four seasons in Japan table, It is truly a
world-class Japanese food culture. Means, and I want the world intangible cultural heritage.
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