2014年1月30日木曜日

Preventive effect of Alzheimer's disease.

30 days , research group fence mound professor of Kyoto University Graduate School of Life Sciences (molecular cell biology ) from experiments on mice that have a protective effect of Alzheimer's disease to extract one of the raw materials of beer of "hops" announced in that it has confirmed . That results lead to the development of a method for preventing Alzheimer 's disease . Is not a component is included in the beer , Sapporo beer to advance product development . It was published in the U.S. online science journal dated 30 to " Prospera One " .
According to the research group , preventive effect to have been confirmed that the extract contained in the flowers of the female hop strains . To analgesics , it is used as a herb , such as improvement of insomnia in Europe and the United States in China as a herbal medicine called Beer flower ( or dagger ) . It is that pregnant women drink in large quantities is not preferable .
That the " amyloid β ( beta ) (Aβ) " is accumulated in the brain protein is one of the causes Alzheimer's disease . The research group , focusing on the enzymes that encourage the production of Aβ. Examination of the plant extract of about 1600 types , it was found that the components contained in the hop extract is suppressed most strongly the function of the enzyme .
Also in experiments using a mouse of Alzheimer's disease , mice had to drink normal water was observed a decrease in learning ability and memory at age 9 months , but the water that has dissolved the hop extract from about one and a half months old diminished ability of mice drinking is was seen it was the same 15 months later .
Kakitsuka The professor said, " the effect of slowing the progression when a symptom is light in addition to . Prevention or not than desirable to take in from 40's to be Aβ is begin to accumulate can be expected " he said.
But I was really good and included in the beer . I hope commercialization is possible.


京都大大学院生命科学研究科の垣塚教授(分子細胞生物学)らの研究グループは30日、ビールの原料の一つ「ホップ」のエキスにアルツハイマー病の予防効果があることをマウスを使った実験で確認したと発表した。アルツハイマー病の予防方法の開発につながる成果という。ビールに含まれる成分ではないが、サッポロビールが商品開発を進める。30日付の米オンライン科学誌「プロス・ワン」に掲載された。
 研究グループによると、予防効果が確認されたのはホップの雌株の花に含まれるエキス。啤酒花(ひしゅか)という生薬として中国では鎮痛薬に、欧米では不眠改善のハーブなどとして使われている。妊婦が大量に飲むことは好ましくないとされている。
 アルツハイマー病はたんぱく質「アミロイドβ(ベータ)(Aβ)」が脳内にたまることが原因の一つとされている。研究グループは、Aβの産出を促す酵素に着目。約1600種類の植物エキスを調べたところ、ホップエキスに含まれる成分が酵素の働きを最も強く抑えられることが分かった。
 アルツハイマー病のマウスを使った実験でも、通常の水を飲ませていたマウスは生後9カ月目で記憶力や学習能力の低下が見られたが、生後約1カ月半からホップエキスを溶かした水を飲んでいたマウスの能力低下が見られたのは同15カ月目以降だった。
 垣塚教授は「Aβがたまり始めるとされる40代から摂取するのが望ましいのではないか。予防に加え症状が軽い場合に進行を遅らせる効果も期待できる」と話している。
ビールに含まれると本当は良いんですね。商品化が出来るといいですね。

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