Be life or one month at 10,000 yen is a need in the program , and devised a cuisine with full use of 100 yen convenience store . In this book , I introduce the recipe of about 80 to dessert from the main dishes.
As said, " Use the expensive food , it's delicious if cooked over time is natural . Interesting cheaply , in a short period of time , to think how yet to make delicious ," said none only thing to be able to make easily at low cost . Taking advantage of knowledge of a registered dietitian , vegetables a little too much in general , it's a low- calorie and happy .
Daigo best part of the recipe -making , 's proposal of the food alternative to meat and fish to be able to buy a 100 yen . Take the fish paste instead of shrimp Ebichiri . And then sliced , cut part , issued a feeling shrimp rounded . Instead of ground meat is a shumai of frozen food that loosened . It is devised precisely because of " are thinking about cooking from morning till night ."
The material of soups and stews , and in seasoning and soup stew of retort , a new taste with change in thinking can enjoy the juice . " It is possible to use it also for lunch and breakfast housewife busy living alone "
It seems this is worth a read . And that you try to make in fact is important . I How about by all means , if you enjoy life savings with the help of recipes .
バラエティー番組の企画から生まれた、100円コンビニで買える食材をいかしたレシピ集だ。タレントとしても活躍する料理研究家が、その調理スキルを惜しげもなく発揮した。
番組では1万円で1か月生活することが求められ、100円コンビニをフル活用して料理を編み出した。本書では、メーン料理からデザートまで約80のレシピを紹介する。
「高価な食材を使い、時間をかけて調理すればおいしいのは当たり前。安く、短時間で、しかもおいしく作る方法を考えるのがおもしろい」と話す通り、どれも低コストで簡単に作れるものばかり。管理栄養士の知識もいかし、全般に野菜が多めで、低カロリーなのもうれしい。
レシピ作りの醍醐だいご味は、100円では買えない肉や魚に代わる食材の提案だ。エビチリのエビの代わりにちくわを利用。輪切りにした後、一部をカットして、エビが丸まった感じを出した。ひき肉の代わりは、ほぐした冷凍食品のシューマイで。「朝から晩まで料理のことを考えている」からこその工夫だ。
ジュースをスープやシチューの材料に、レトルトのシチューやスープを調味料にと、発想の転換による新たな味も楽しめる。「忙しい一人暮らしの朝食や主婦の昼食にも使えますよ」
これ一読の価値ありそうですね。そして実際に作ってみることが大切ですよ。ぜひ、レシピを活用して節約生活を楽しんでみたらどうでしょうかね。
0 件のコメント:
コメントを投稿