2014年1月8日水曜日

Canned pickled radish.

Made Miyazaki specialty proud of production volume of Zenkokuichi in " dried radish " , canned pickles are popular . In texture and crisp , seasoned salt sparingly. It is placed in an airport , you are a fan spread abroad . Tailwind to the Japanese boom , local hopes " to the world pickles in Japan" .In Miyazaki , tower of dried radish , which is also 6 meters in height along with the arrival of winter to stand here and there . Cold air to blow down is moderately , to produce a dried radish delicious sunlight of winter .Dohon food product using the dried radish thus be of Miyazaki is , low salt type of 3,4 % salt aware of the health-conscious . Shelf life 's vacuum pack 's usually 120-180 days , but it is possible to long-term storage if canned . " Easy to carry , it is become the souvenirs that seems to Miyazaki ," you devised the temperature and time of heat sterilization , finished canned that can be stored for three years at room temperature .Since its launch in April last year , sales at Haneda Airport International Terminal and Miyazaki Airport has regular international flights to Taiwan is good , it's popular with foreigners in particular . Or an inquiry from the oil company in Dubai I knew the Internet , Uganda women of Tokyo or go buy 100 cans or more and the daughter for the home country . Selling three thousand cans on a monthly average .The deal with the export of pickles , the company continues to PR in business meetings and Shanghai Hong Kong , Taiwan , and Thailand in . It is scheduled to begin in earnest to sell overseas from this year .I hope when it comes to words " pickled radish " is world-class . I hope lovers and go on increasing also Japanese who live abroad .



全国一の生産量を誇る宮崎特産「干し大根」で作った、たくあんの缶詰が人気だ。パリッとした食感で、味付けは塩分控えめ。空港などに置かれ、海外にファンを広げている。和食ブームを追い風に、地元は「日本のたくあんを世界に」と期待している。
 宮崎では、冬の訪れとともに高さが6メートルもある干し大根のやぐらがあちこちに立つ。吹き下ろす冷気がほどよく、冬の陽光がおいしい干し大根を生む。
 こうしてできた干し大根を使った道本食品(宮崎市)の製品は、健康志向を意識して塩分3、4%の減塩タイプ。通常の真空パックだと賞味期間は120~180日だが、缶詰なら長期保存が可能になる。「携行しやすく、宮崎らしい土産品になるのでは」と、加熱殺菌の温度や時間を工夫し、常温で3年間保存できる缶詰に仕上げた。
 昨年4月の発売以来、台湾への国際定期便がある宮崎空港や羽田空港・国際線ターミナルでの売れ行きが良く、特に外国人に人気だ。インターネットで知ったドバイの石油会社から問い合わせがあったり、東京のウガンダ人女性が母国の娘用にと100缶以上を買って行ったり。月平均で3千缶売れている。
 同社はたくあんの輸出も手がけ、香港や上海、台湾、タイなどでの商談会でPRを続ける。今年から海外への売り込みを本格的に始める予定だ。
 「たくあん」が世界に通用する言葉になるといいですね。海外に住む日本人にも愛好者が増えていくといいですね。

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