" Do not squeeze the juice more interesting " . From
such idea , six companies and organizations Yamato of precision metal
parts processing of Suwa, Nagano Prefecture (such as President Watanabe )
was jointly developed electric machine squeezed grapefruit " Kajutta " .
Outside skin is intact , it's a novel idea to make juice pulp in just chopped .53 cm in height , 21 cm wide , 30 cm depth Kajutta , weighs about 10 kg . The
Hold the grapefruit remove the core in the instrument , and push down
the lever of the body to put the switch , head of elongated metal is
reduced , blade of three pieces of titanium alloy spreads to side . Blade around , flesh of the inside to the juice in about 30 seconds .When
I had a drink while stabbing straw , pulp of each grain is mixed with
moderately juice , sweet and refreshing acidity spreads in the mouth .The time when President Watanabe went to the tavern with a friend about three years ago . Before
drinking the sake high , at the sight of friends pressed against the
plate to squeeze the grapefruit cut in half , I thought , " if there is a
machine which Shiboreru easy and fun " suddenly . I Would There was a need to make up equipment . It is a feeling you do not ride in the market If you do not compact more .
「もっと面白く果汁を搾れないか」。そんな思いつきから、長野県諏訪市の精密金属部品加工のヤマト(渡辺社長)など6社・団体が、電動グレープフルーツ搾り機「カジュッタ」を共同開発した。外の皮はそのままに、中の果肉だけ切り刻んでジュースにする斬新な発想だ。
カジュッタは高さ53センチ、幅21センチ、奥行き30センチで、重さは約10キロ。器具で芯を抜いたグレープフルーツを手で持ち、スイッチを入れて本体のレバーを押し下げると、細長い金属のヘッドが下がり、チタン合金の3枚の刃が横に広がる。刃が回り、中の果肉が30秒ほどでジュースに。
ストローを刺して飲んでみると、粒々の果肉が果汁と程よく混ざり、さわやかな酸味と甘みが口の中に広がる。
渡辺社長が3年ほど前に友人と居酒屋に行ったときのこと。酎ハイを飲む前に、半分に切ったグレープフルーツを搾り皿に押しつける友人の姿を見て、ふと「簡単に楽しく搾れる機械があれば」と思った。装置まで作る必要があったんでしょうかね。もっと小型化しないと販路には乗らない感じですね。
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