2013年12月2日月曜日

Lead to suppression of allergic symptoms by some cedar pollen to eat a banana? !

The 29th , Yanaka research group of Prof. Tsukuba University has announced that it will lead to the suppression of allergic symptoms by some cedar pollen to eat a banana , and was found in clinical trials in humans . But could not come to a conclusion that improve hay fever itself, symptoms of sneezing that is relaxed .
Treatment of hay fever , mainstream medicines to relieve the symptoms temporarily , but side effects such as dry mouth and drowsiness have also been pointed out . On the other hand , for research aimed at prevention of the symptoms caused by food , unclear point to such effect in many cases, it has not come up to the establishment of prophylaxis .
The research group , focusing on the banana flavoring or antioxidants such as polyphenols , such as eugenol with immune modulating effects are included . It was found that in experiments with mice , it is possible to suppress the allergic reaction . Look for this , and is also effective in humans, the test was carried out in February-March this year .
In the test 200 grams per day (two) , to be taken for eight weeks banana in 26 patients mild asymptomatic , and found that compared with 26 patients who did not eat , symptoms of sneezing is reduced at 20 years of age or older were . In addition , the study of classification , such as the severity of hay fever and age , as a result of reducing the worsening of allergic symptoms in patients under the age of 35 , to prevent , such as depression and a sense of diminished ability to think was obtained .
Yanaka professor earns a hypothesis " rich vitamin B6 contained in bananas is to promote the serotonin synthesis in the brain , than was weakened the sensitivity of subjective symptoms " he said.
Plan with the elucidation of allergy symptom suppression mechanism , we will discuss and intake more effective way in the future . Banana seems to sell a lot when it comes to the timing of pollen .


筑波大の谷中教授らの研究グループは29日、バナナを食べるとスギ花粉による一部のアレルギー症状の抑制につながることが、ヒトでの臨床試験でわかったと発表した。花粉症そのものを改善させるという結論には至らなかったが、くしゃみの症状は緩和されるという。
 花粉症の治療は、一時的に症状を緩和させる医薬品が主流だが、眠気や口の渇きなどの副作用も指摘されている。一方で、食品による症状の予防を目指す研究については、効果などに不明な点が多く、予防法の確立までには至っていない。
 研究グループは、ポリフェノールなどの抗酸化物質や、免疫調整作用を持つオイゲノールなどの香料が含まれるバナナに着目。マウスを使った実験で、アレルギー反応を抑制できることがわかった。このため、ヒトにも効果があるとみて、今年2~3月に試験を実施した。
 20歳以上で自覚症状の軽い患者26人にバナナを1日200グラム(2本)、8週間摂取させる試験では、食べなかった患者26人と比べて、くしゃみの症状が緩和されることがわかった。また、年齢や花粉症の重症度などで分類した試験では、35歳以下の患者にアレルギー症状の悪化を抑え、思考力の低下や憂鬱感などを防ぐ結果が得られた。
 谷中教授は「バナナに含まれる豊富なビタミンB6が脳内のセロトニン合成を促進させ、自覚症状の感受性を弱めたのでは」と仮説を立てている。
 今後はアレルギー症状抑制メカニズムの解明とともに、より効果的な摂取方法などについて検討していく予定。花粉の時期になるとバナナがたくさん売れそうですね。

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