According to the contact that has entered the 4th to the Agency for Cultural Affairs , Intergovernmental Committee United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization , which is held in Azerbaijan , Baku ( UNESCO ) is the traditional " Japanese Japanese Japanese government has proposed to the intangible cultural heritage I decided that for food culture " such , to be registered as recommendation of preliminary review agency .
Intangible Cultural Heritage in Japan in the 22 Items , registered in the field of food the first time . By universal value of the food culture of Japan was found in international organizations , the expectation is likely to increase in the export expansion of agricultural and marine products and increase tourists from overseas . In the Western -oriented advances , it becomes a problem decide what to do in the future inheritance .
The government proposes to register in 2012 in the wake of the NPO to make with cooks from Kyoto "Japanese Culinary Academy " is was proposed . I had to appeal " fresh seafood Sankai by Geographic diversity and Four Seasons ," " Ready-To-Eat shows the beauty of nature " and " a close relationship with , such as rice planting and New Year ."
Subsidiary bodies of UNESCO responsible for pre-screening is recommended to register as " plays a major role in the solidarity of society " in October . The intangible cultural heritage related to food , gastronomy surgery French , Mediterranean dishes such as Spain and Italy , traditional cuisine of Mexico , Keshikeki tradition of Turkey ( Mugigayu ) has already been registered .
It was good thing to be registered . However , I would be a big problem in the culture of Japanese food is fading , it is going to come and how to maintain their culture .
文化庁に4日入った連絡によると、アゼルバイジャン・バクーで開かれている国連教育科学文化機関(ユネスコ)の政府間委員会は、日本政府が無形文化遺産に提案した「和食 日本人の伝統的な食文化」について、事前審査機関の勧告通り登録することを決めた。
国内の無形文化遺産登録は22件目で、食の分野での登録は初めて。日本の食文化の普遍的な価値が国際機関に認められたことにより、海外からの観光客増加や農林水産物の輸出拡大に期待が高まりそうだ。洋食志向が進む中で、将来にどう継承するかが課題となる。
京都の料理人らでつくるNPO法人「日本料理アカデミー」が提言したのをきっかけに政府は2012年に登録を提案。「四季や地理的多様性による新鮮な山海の幸」「自然の美しさを表した盛り付け」「正月や田植えなどとの密接な関係」をアピールしていた。
事前審査を担うユネスコの補助機関は10月「社会の連帯に大きな役割を果たしている」として登録を勧告。食に関係する無形文化遺産としては、フランスの美食術、スペインやイタリアなどの地中海料理、メキシコの伝統料理、トルコのケシケキ(麦がゆ)の伝統が既に登録されている。
登録されるとのこと良かったですね。しかし、日本食の文化が薄れていく中で、その文化をいかに維持していくのかが大きな問題でしょうね。
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