2012年6月26日火曜日

The strawberry was locate the component that contains the control allergy symptoms such as hay fever(イチゴに、花粉症などのアレルギー症状を抑える成分が含まれているを突き止めた)

(Cell Engineering) was ascertained Kawahara, professor of (Ward Kokuraminami Kitakyushu) Kitakyushu National College of Technology, that the strawberry, that contain ingredients to reduce allergic symptoms such as hay fever.

Have filed an international patent development of functional foods was concentrated this component is expected, and "If Moraere using the research results in various countries," Professor Kawahara.

Was published held on June 18-21 in Boston in the United States' international biotechnology exhibition. "

Professor Kawahara, to prepare a human cell model and put the cedar pollen to the culture of cells collected from human blood, the onset of hay fever, tried on about 190 kinds of foods such as carrots and onion.

As a result, the addition of liquid extracted from the strawberry mash, that an enzyme called, "GAPDH" result "antibody IgE" substance that triggers the allergy is reduced, and analyzed the components of strawberries has been effect was found .

Can also see that there are differences in the inhibitory effect by the product, 22.3% of the amount of antibody IgE, "I Mao" Oh decreased 16.7% in "Toyonoka". In experiments using a mouse of allergies to state artificially, and to give 100 micro-grams of strawberry extract once a day, the symptoms of rhinitis and atopic dermatitis has improved from a week too.

However, when converted to 60 kg human body weight of the amount given to the mice, "Toyonoka" the day that there is a continued need to eat more than 20 (15 g 1), a week or more. I do not go and I do not eat quite a few. I do not know if things might happen strawberry disappear from the vegetable aisle of supermarkets.



イチゴに、花粉症などのアレルギー症状を抑える成分が含まれていることを、北九州工業高等専門学校(北九州市小倉南区)の川原教授(細胞工学)が突き止めた。
 この成分を濃縮した機能性食品の開発が期待され、川原教授は「研究成果を様々な国で利用してもらえれば」と国際特許を出願している。
 米国ボストン市で18~21日に開かれた「国際バイオ展示会」で発表した。
 川原教授は、人間の血液から採取した細胞の培養液にスギ花粉を入れ、花粉症を発症したモデルとなるヒト細胞を作製し、ニンジンやタマネギなど約190種類の食品で試した。
 その結果、すり潰したイチゴから抽出した液を加えると、アレルギーの引き金となる物質「IgE抗体」が減少し、イチゴの成分を分析した結果、「GAPDH」という酵素が作用していることがわかった。
 品種により抑制効果に違いがあることもわかり、「とよのか」ではIgE抗体の量が22・3%、「あまおう」は16・7%減少した。人為的にアレルギーを起こした状態のマウスを使った実験では、一日1回イチゴの抽出液100マイクロ・グラムを与えると、アトピー性皮膚炎や鼻炎の症状が1週間過ぎから改善した。
 ただ、マウスに与えた量を体重60キロの人に換算すると、一日に「とよのか」(1個15グラム)を20個以上、1週間以上続けて食べる必要があるという。かなりの数食べないといけないんですね。スーパーなどの野菜売り場からいちごが姿を消す事態が起こるかもしれませんね。

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