Be that the bite is good for your health. Has been found in recent research, to be effective prevention of stress and obesity, such as improvement in memory.Favorable to health there are others, too. That prevention of obesity, for example. And chew, the brain satiety center is stimulated, prevent the overeating. When
I got to eat rice balls for breakfast, group chewed 50 times or more,
was reduced on average about 280 calories calorie intake than the group
had a normal way of eating with (15 grams) bite. It is a translation was more than a minute to satiety one rice ball, even without eating.
Mountain village of Niigata University professor argues that "the act of biting is often used the brain, work and". Information such as shape and taste of food was put in the mouth as a stimulus is transmitted to the brain. Brain will issue a directive to break the food in conjunction with the muscles of the jaw and tongue, such as.When the memory test after I chewed gum for two minutes, record became as good as the elderly. If you examine the brain, such as the hippocampus involved in memory function was increasing. Some experiment or when cut or pull the teeth of the rat, and began to take a long time until you reach the exit in the maze.
However, the number of modern man has fallen cam securely. (Kamakura
Period) and Yoritomo (Yayoi period), compared to restore the meal
period (such as the early Edo period), people of the Yayoi period was
approximately 4000 times chew over more than 50 minutes per meal
Tokugawa Ieyasu Himiko . Foods such as dried fish chewy brown rice and because of filefish was the center. Modern end with as few as 11 minutes it had dropped to 620 times the number of times to chew.
Indeed, I no longer bite. It may be that I need a chewy food that lined the table, enjoy the taste and chewing it slowly over time. I feel like there is a need to review the effect greatly bite.
かむことは健康によいとされる。最近の研究で、ストレス解消や肥満の防止、記憶力の向上などに効果があるとわかってきた。
健康への好影響は他にもある。例えば肥満予防だ。よくかむと、脳の満腹中枢が刺激され、食べ過ぎを防げる。おにぎりを朝ご飯に食べてもらったとき、一口(約15グラム)につき50回以上かんだグループは、普通の食べ方をしたグループよりも摂取カロリーが平均して約280キロカロリー減った。おにぎり1個分以上、食べなくても満腹になったわけだ。
「かむという行為は脳をよく使い、働かせる」と新潟大学の山村教授は主張する。口に入れた食べ物の形や味などの情報が刺激として脳に伝わる。脳はあごや舌などの筋肉と連携して食べ物を砕くように指令を出す。
ガムを2分間かんだ後に記憶力テストをすると、高齢者ほど成績が良くなった。脳を調べると、記憶にかかわる海馬などの働きが高まっていた。ネズミの歯を抜いたり削ったりすると、迷路で出口にたどりつくまで時間がかかるようになったとの実験もある。
しかし、現代人のかむ回数は確実に減っている。卑弥呼(弥生時代)や源頼朝(鎌倉時代)、徳川家康(江戸初期)などの時代の食事を復元して比べると、弥生時代の人は1食に50分以上もかけ約4000回かんでいた。玄米やカワハギの干物などかみ応えのある食品が中心だったからだ。それが現代はたった11分間で終わり、かむ回数も620回にまで減っていた。
確かに、噛まなくなっていますね。噛みごたえのある食材が食卓に並び、それを時間を掛けてゆっくり咀嚼して味覚を味わうことが必要なのかもしれませんね。噛む効果を見直す必要大いにありといった感じですね。
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