Yamanashi
City and the Southern Alps, use a microbe non-standard fruits and
potatoes, from leftovers, such as, start a joint study of edible
vegetable oil to make fuel and biodiesel.
The
city is immediate, as soon as financially support the research of the
university, know-how has been established, in collaboration with the
private sector, plans to build a culture of microorganisms in the city
facility.
According
to the researchers of the Faculty of Life and Environmental Naganuma
Yamanashi conduct research, called "yeast fat" microorganism to be used,
with properties such as starch and sugars to eat in the soil, to
produce oil in the body. You can use this yeast, changing oil, rice, fruit and potatoes, including including the sugars, the starch becomes possible.
Oil, as well as edible use, can also be used as boiler fuel for farm equipment and greenhouses. Can
be expected that effective use of leftovers, such as fruit or are
outside the standard reasons such as poor appearance, was scratched, and
school meals.
According
to the anti-global warming chamber, in the same city zone fruit tree,
fruit will generate a large amount of non-standard When the harvest
season, most farmers would, such as fill and discarded. Joint
research on researcher approached the city Naganuma was thinking about
effective use of this waste fruit, had been specializing in the study of
microorganisms to convert sugars oil.
Naganuma is currently researcher in order to increase the yield of oil, is exploring how the culture of yeast. Plans
can also address research on a scale at least 100 liters of yeast
culture it plans within three years, and now is done in the test tube.
Naganuma
researcher living in the southern Alps City "as a researcher, it would
contribute to the community" and are enthusiastic about himself. Resources to recover from what was valid and discarded. Good luck I hope for practical use because the necessary technology for society will in the future. And I want to expose the technology.
南アルプス市と山梨大は、規格外の果物や芋類、残飯などから微生物を使い、バイオディーゼル燃料や食用の植物油を作る研究を共同で始める。
市は当面、大学側の研究を金銭面で支援し、ノウハウが確立され次第、民間と共同で、市内に微生物の培養施設を建設する方針だ。
研究を行う山梨大生命環境学部の長沼研究員によると、使用する微生物は「油脂酵母」と呼ばれ、土の中の糖類やでんぷんなどを食べ、体内で油分を生成する性質を持つ。この酵母を使えば、糖類を含む果実や、でんぷんを含む米、芋類などを油に変えることが可能になる。
油は、食用として使えるほか、農機具やビニールハウスのボイラー燃料としても使用可能。見た目が悪いなどの理由で規格外とされたり、傷が付いたりした果物、学校給食の残飯などの有効活用が期待できるという。
市地球温暖化対策室によると、果樹地帯の同市内には、収穫シーズンになると規格外果物が大量に発生し、ほとんどの農家は埋めるなどして廃棄してしまう。この廃棄果実を有効利用しようと考えた市が、糖類を油に変える微生物の研究を専門に行っていた長沼研究員に共同研究を持ちかけた。
長沼研究員は現在、油の収率を上げるため、酵母の培養方法を探っている。3年以内をめどに、現在は試験管で行っている酵母の培養を最低100リットル規模で行える研究にも取り組む予定だ。
自身も南アルプス市在住の長沼研究員は「研究者として、地域に貢献できればうれしい」と意気込んでいる。廃棄していたものから有効な資源に回収する。これからの社会にとって必要な技術でしょうから実用化に向けて頑張って欲しいですね。そして、技術を公開して欲しいですね。
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