2013年4月4日木曜日

Possibility of lowering the lipid component in the internal organs of squid liver.

It is highly probable that they may contain ingredients that reduce the internal organs of squid liver lipid was found in the study of the (food science) Toyama College Professor Takeuchi. I confirm in experiments on rats fed squid powder To squid.

Whole squid divided into 5 groups Forty rats were in dry powder, only internal organs, in the experiment, he gave each group and four other internal organs, mixed with entrails of squid, a regular food. Was examined two weeks later, the group whole squid, gave the visceral organs, the squid, the liver lipid was reduced by approximately 25% compared to the group that gave the non-visceral and regular food.

The case became a fatty liver lipid will accumulate, and increase susceptibility to diseases such as diabetes. I want you to identify the components would be difficult to keep from eating the internal organs of the squid. I want to connect to, such as medicine and development.



イカの内臓に肝臓脂質を低下させる成分が含まれている可能性が高いことが、富山短大の竹内教授(食品学)らの研究で分かった。ホタルイカとスルメイカの粉末をラットに食べさせる実験で裏付けた。
 実験では、ラット40匹を5グループに分け、乾燥粉末にしたホタルイカの全体、内臓のみ、内臓以外、スルメイカの内臓を混ぜた4種類と、通常の餌 を各グループに与えた。2週間後に調べたところ、ホタルイカの全体、内臓、スルメイカの内臓を与えたグループは、通常の餌や内臓以外を与えたグループに比 べて肝臓脂質が約25%減少していた。
 脂質が蓄積して脂肪肝になった場合、糖尿病などになりやすくなるとされる。イカの内臓を食べつづけることは難しいでしょうから成分を特定して欲しいですね。そして薬などの開発につなげて欲しいです。

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