Result of team such as Suntory Global Innovation Center and National Institutes of Natural Sciences National Institute for Basic Biology has examined the genes of morning glory , you have found a protein that promotes the production of pigment called anthocyanin , thicken the petals , the British expert on until the 22nd I announced in the magazine ( electronic version ) .
There is antioxidant is a type of polyphenol called flavonoids , anthocyanins are also used in health food . Is determined by the content of anthocyanin , depth of color of the flower is bright as dark as many colors .
Work in common to a variety of plant proteins found, Ya flowers to adjust the content of the " anthocyanin , with a new value-added (now Kagawa post-doctoral fellow , horticulture ) Morita original researcher of the Institute I'm talking developing varieties of fruit and " can be expected. I want to hope that the flower of a new dimension will be developed with the help of this protein .
自然科学研究機構基礎生物学研究所やサントリーグローバルイノベーションセンターなどのチームがアサガオの遺伝子を調べた結果、アントシアニンという色素の生産を促し、花びらを濃くするタンパク質を発見したと、22日までに英専門誌(電子版)で発表した。
アントシアニンは、フラボノイドと呼ばれるポリフェノールの一種で抗酸化作用があり、健康食品にも使われる。花の色の濃さはアントシアニンの含有量によって決まり、多いほど濃く鮮やかな色となる。
見つかったタンパク質は、さまざまな植物に共通して働き、同研究所の森田元研究員(現・香川大博士研究員、園芸学)は「アントシアニンの含有量を調整し、新たな付加価値を持つ花や果実の品種開発が期待できる」と話している。このたんぱく質を活用して新たな次元の花が開発されることを期待したいですね。
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