2012年12月26日水曜日

TAWAWA1

By day 25, prompting the branching of rice, a research team from the (plant genetics) and have discovered a gene that increases the amount of rice that can be announced in the Bulletin of the Academy of Sciences of the U.S. associate professor Sutra Mound of Tokyo University. I put a name with "TAWAWA1" reminiscent of a good harvest.
When crossed with Koshihikari rice that is at work in this gene mutation is strengthened, for example up to four extra yield per one, you are not the same as Koshihikari rice taste. However, the weight per grain is made lighter by several percent, that you need to make and how to grow the best varieties for further consideration in the future.
The amount of rice is increased or decreased depending on the number of branches of rice. Each branch with flowers, one by one is rice. I want to develop a breed like and also increased yield, greater grain to good use.




東京大の経塚准教授(植物遺伝学)らの研究チームは25日までに、稲穂の枝分かれを促し、できるコメの量を増やす遺伝子を発見したと、米科学アカデミー紀要に発表した。豊作を連想させる「TAWAWA1」との名前を付けた。
 この遺伝子の働きが強まる変異の起きたイネをコシヒカリと掛け合わせると、1本当たりの収量が最大で4割増え、味もコシヒカリと変わらないイネができた。ただ、1粒当たりの重さは数%軽くなっており、最適な品種作りや育て方は今後さらに検討する必要があるという。
 コメの量は稲穂の枝分かれの数に応じて増減する。それぞれの枝に花がつき、一つ一つがコメになる。上手く活用して粒も大きく、かつ収量も上がるような品種を開発してほしいですね。

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