2013年2月14日木曜日

Plant development plant which can be harvested throughout the year in a stable strawberry.

Such as Hibiya Engineering, Ltd. and Meiji University Associate Professor Ikeda has developed a plant which can be harvested in a stable plant strawberries throughout the year. Strawberry cultivation at high temperatures is difficult, but the summer production of less than or equal to one-hundredth of the time of season, the high demand for such short cake summer cake. The newly developed plant factory under construction in Fukuoka Prefecture. Cultivation also begins in March, will ship the strawberry plant production plant for the summer and pastry shop.
Strawberry plants grown in plant and did not bear fruit only once so far. By fine-tune the environment, such as temperature and lighting shed time while watching the state of the plant, with a real many times as well as the normal cultivation, I was able to stable production. Equivalent to that of seasonal strawberry flavor and sweetness as well.
Use the energy-saving fluorescent tubes are highly expensive, the lighting in the factory curb energy costs and equipment costs. Cultivation of about 440 square meters of space if you can harvest strawberries about 8 tons per year for $ 60 million initial investment. Sell ​​for more than $ 2000 in 1 kilograms, expected profit from the first year of the summer.
We are the construction of a factory on the site of the factory plant (town Hirokawa, Fukuoka) Orekku of agricultural machinery. Hibiya Engineering, Ltd. aims to undertake the construction of a number of orders per year.
Strawberry production is about 180,000 tons in Japan from late November through the end of season 5. On the other hand, from July to November fell to about a thousand tons. But Kawakami (Nagano), which is famous for the cultivation of strawberries highland vegetables. Taking advantage of the home-court advantage has grown cool even in summer. They will become too thin sense of season and will continue to grow and harvest crops, creating an environment artificially.



明治大学の池田准教授と日比谷総合設備などはイチゴを年間通じ安定して収穫できる植物工場を開発した。高温での栽培が難しいイチゴは、夏季の生産量が旬の時期の100分の1以下になるが、夏もショートケーキなどの洋菓子用に需要が高い。開発した植物工場は福岡県で建設中。3月にも栽培が始まり、夏から洋菓子店向けに植物工場産イチゴを出荷する。
 イチゴを植物工場で育てると、これまでは1回しか実を付けなかった。植物の状態を見ながら温度や照明をあてる時間などの環境をきめ細かく調整することで、通常の栽培と同様に何度も実を付け、安定生産できるようにした。味や甘さも旬のイチゴと同等という。
 工場の照明には安価で省エネ性が高い蛍光管を使い、設備費と光熱費を抑制。約440平方メートルの栽培スペースの場合、初期投資約6000万円で年間8トンのイチゴを収穫できる。夏は1キログラム2000円以上で売れるため、初年度から利益を見込めるという。
 農業機械のオーレック(福岡県広川町)が工場跡地に植物工場の建設を進めている。施工を請け負う日比谷総合設備は年間数件の受注を目指す。
 イチゴは旬の11月後半から5月末にかけて国内で約18万トン生産される。一方、7月から11月までは約千トンに落ち込む。高原野菜で有名な川上村(長野)でも、イチゴの栽培をしていますね。夏でも涼しい地の利を生かして栽培していますね。人工的に環境を作り出して作物を生育・収穫していくと旬という感覚も薄くなっていってしまいますね。

0 件のコメント:

コメントを投稿