2013年5月9日木曜日

In the snow storage.

An attempt to give a support scientific sake stored at snow room is good?! Was charged is told in the tavern across the country in the "myth", is pushed up to the new brand "in the snow storage", liquor far from in a heavy snowfall area one of the best But it has been promoted in Joetsu City, Niigata Prefecture there.Ito researcher Foundation for the city to study the "Snowman Foundation" hopes "advantage in the snow storage is be made of observed, would be a great asset to the Snow Country" he said.Late April, functional Committee of snow during storage were made brewing company of Kashiwazaki Shinbashi in the "original brewing". 25 university students from local universities and professors, were recorded compared drinking sake that has been months storage or 3 in the snow room of Joetsu, whether there is a difference in taste or smell, or my taste. Analyzing such differences and sake based on the data collected, stored in the snow, and sake are stored at room temperature.According to the foundation, such as, in the snow storage is spread by heavy snowfall, such as Yamagata Prefecture and Nagano Prefecture. May be characterized in addition to the energy efficiency of using the natural, it's stability in storage. Unlike refrigerator to cool intermittently by turning the power on or off, snow storage chamber can be kept at a constant temperature. In addition, since the snow to absorb vibration and noise outside, stability becomes higher.Effect of storage stable environment has on the sake is unknown, but a significant difference is found in the "functional examination, compelling for consumers varies. (Snow and ice engineering) The new Japanese sake Uemura Associate Professor of Nagaokagijutsukagakudai Cheek to expect to "prove to be brands.Plans are summarized near the analysis of the functional review, At the same time, it is also performed component analysis under Iwano professor emeritus of Akita Prefecture Univ. Iwano professor emeritus has said, "What fun results or get out".
I would like to hope that the difference is scientifically proven, but I feel like there is no noticeable difference as well I will. Elements emotionally that had been stored at room snow Could it be big.



雪室で貯蔵された日本酒はうまい?! 全国の居酒屋で語られるそうした「神話」に科学的な裏付けを与え、「雪中貯蔵」を新たなブランドに押し上げる試みが、屈指の豪雪地帯で酒どころでもある新潟県上越市で進められている。
 研究する同市の公益財団法人「雪だるま財団」の伊藤主任研究員は「雪中貯蔵の優位性が認められれば、雪国にとって大きな財産になる」と期待している。
 4月下旬、柏崎市新橋の酒造会社「原酒造」で雪中貯蔵の官能審査会が行われた。大学教授や地元の大学生ら25人が、上越市の雪室で3か月間貯蔵された日本酒を飲み比べ、香りや味に違いがあるか、自分の好みに合うかを記録した。集めたデータを基に、雪中貯蔵された日本酒と、常温保存された日本酒との違いなどを分析する。
 同財団などによると、雪中貯蔵は、長野県や山形県などの豪雪地帯で広がっている。自然を利用する省エネ性に加えて特徴とされるのが、貯蔵の安定性だ。電源を入れたり切ったりして断続的に冷やす冷蔵庫と違い、雪室貯蔵は温度を一定に保つことができる。また、雪が外の振動や音を吸収するため、安定性はより高くなるという。
 安定した貯蔵環境が日本酒に与える影響は未知数だが、長岡技術科学大の上村准教授(雪氷工学)は「官能審査で有意な違いが見つかれば、消費者に対する説得力が変わってくる。日本酒の新たなブランドになるかも」と期待を寄せる。
 官能審査の分析結果は近くまとめられる予定で、併せて、秋田県立大の岩野名誉教授の元で成分分析も行っている。岩野名誉教授は「どういう結果が出るのか楽しみ」と話している。
 違いが科学的に証明されることを期待したいですが、顕著な違いはないような気もしますね。雪室で貯蔵されていたという気分的な要素が大きいのかもしれませんね。

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