2012年11月13日火曜日

Kinki University opened a restaurant specializing in fish farming.


Opened in April 2004 on the north side of JR Osaka Station in the "Knowledge Capital" core facility "Grand Front Osaka", Kinki University succeeded in completely cultured bluefin tuna is the world's first opened a restaurant specializing in fish farming.
Farming techniques to the world of Kinki University, which is highly appreciated at home and abroad.
"Kinki Amarin" university ventures (Shirahama, Wakayama Prefecture) is operated outsource to sell such as tuna farming. Store name and the idea of ​​"Fisheries Laboratory of Kinki University," is the leading. I mean apart from the usual dining options and positioned as the place where the same name as the Institute, which is headquartered in Shirahama-cho, shows the research results.
In the shop, mainly to provide 18 types of farmed fish has been successfully cultured in the laboratory full bluefin tuna, flounder, parrot fish, queries, and puffer. Also handle specialty products meat and vegetables, and fruits, such as sake of Wakayama Kinki produced on the farm.
In addition to the "field of practical science" is participating in the creation of a shop or let students majoring students and Faculty of Agriculture, management, architecture, pottery, also expected to take advantage of synergies, such as improving the quality of the evaluation visit. Annual sales of 200 million yen 50 million aim.
Kinki farming has about 60 years of research experience. In particular, the taste is good because you can accurately manage the feeding until the adult fish, bluefin tuna has been successfully completely cultured from eggs in 2002, has been sold as a "tuna Kinki" in a department store in Tokyo and Osaka. Much as a place to take advantage of a variety of practical science, want to make money tight.




JR大阪駅北側に来年4月に開業する「グランフロント大阪」の中核施設「ナレッジキャピタル」に、世界で初めてクロマグロの完全養殖に成功した近畿大学が養殖魚の専門料理店を出店する。
 国内外で高く評価されている近大の養殖技術を世界に発信する。
 養殖マグロなどを販売する大学発ベンチャー「アーマリン近大」(和歌山県白浜町)が、外部委託して運営する。店舗名は「近畿大学水産研究所」とする案が有力だ。白浜町に本部を置く研究所と同じ名称で、研究成果を示す場と位置付けて通常の飲食店と一線を画すという。
 店では、クロマグロ、ヒラメ、イシダイ、クエ、トラフグなど研究所で完全養殖に成功した18種類の養殖魚を中心に提供する。近大の農場で生産した肉や野菜、果物や、和歌山の地酒などの特産品も扱う。
 農学部の学生や、経営、建築、陶芸を専攻する学生も店作りに参加させて「実学の場」とするほか、来店者の評価を品質改良に生かすなどの相乗効果も期待する。年間売上高は2億5000万円を目指す。
 近大の養殖は約60年の研究実績を持つ。特に、2002年に卵からの完全養殖に成功したクロマグロは、成魚になるまで給餌を正確に管理できるため味が良く、大阪や東京の百貨店で「近大マグロ」として販売されている。様々な実学の場としておおいに活用し、しっかり儲けてほしいですね。

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